1. marts 2024

Foto: Michael Johannessen.

I forrige weekend åbnede Falck hurtigtestcenter i den gamle tennishal på Højen i Holbæk. Men løsningen har afstedkommet både trafikale problemer og lange køtider.

I forrige weekend åbnede Falck hurtigtestcenter i den gamle tennishal på Højen i Holbæk. Men løsningen har afstedkommet både trafikale problemer og lange køtider.

Efter stigningen i antallet af corona-smittede og regeringens genindførelse af krav om coronapas i visse situationer, er der igen stort behov for testning. Men med kun et enkelt hurtigtestcenter i hele kommunen, er det nærmest uåndgåeligt, at der opstår problemer.

Meget trafik på små veje

Placeringen af testcentret på Højen har givet anledning til massiv trafik af biler på de små veje, der leder til Højen. Veje, som også benyttes af gående og cyklister, herunder skolebørn.

Også antallet af parkeringspladser giver problemer, da flere har oplevet, at der ikke var parkeringspladser nok, og parkering derfor er sket lidt på må og få.

Lang kø

Da Holbaekonline.dk lørdag middag var forbi hurtigtestcentret måtte folk stå i kø i 1,5 time for at komme til. Indenfor, var der kun to testere tilstede.

Andre har fortalt til Holbaekonline.dk, at de har stået i kø i op til 2 timer, for at blive testet.

At der er travlt i testcentret kunne lørdag middag også ses på, at containere med brugte mundbind – og dermed mulig coronavirus – var så overfyldte, at brugte mundbind lå og flød på jorden.

Hurtigtestcentret på Højen er det eneste hurtigtestcenter i hele kommunen. Testcentret på Rebslagervej i Holbæk, tilbyder ikke længere hurtigtest, men kun PCR-test og kun ved tidsbestilling.