21. februar 2024

Foto: Rolf Larsen.

Fra i dag er der krav om tidsbestilling til PCR-test. Man vil heller ikke længere kunne få en hurtigtest på PCR-teststederne.
Foto: Rolf Larsen.

Fra i dag er der krav om tidsbestilling til PCR-test. Man vil heller ikke længere kunne få en hurtigtest på PCR-teststederne.

Efterspørgslen på PCR-test er stigende, og det har visse steder resulteret i kø – særligt på de PCR-teststeder, hvor man kan få en test uden at bestille tid. Derfor har myndighederne besluttet, at alle borgere fremover igen skal bestille tid til deres PCR-test, ligesom man skulle før sommerferien. Det sker for at sikre, at borgerne, der ønsker en test, fordeles over hele dagen fremfor at ”klumpe sig sammen” på særlige tidspunkter. Dermed vil risikoen for kø blive mindre.

I Holbæk ligger PCR-testcenteret på Rebslagervej 15 og har åbent mandag – fredag kl. 08.00 – 20.00 og lørdag og søndag kl. 08.00 – 16.00. Der kan bestilles tid på coronaprover.dk.

Hurtigtest i den gamle tennishal

Samtidig med indførelsen af tidsbestilling af PCR-test stopper PCR-teststederne også med at tilbyde hurtigtest. I stedet henvises borgere, der vil have foretaget en hurtigtest til at benytte en af de private leverandører.

I Holbæk foregår hurtigtest i den gamle tennishal på Højen 38. Her er der åbent mandag – fredag kl. 8.00 – 20.00 og lørdag og søndag kl. 08.00 – 17.00.

Sundhedsmyndighederne anbefaler brug af mundbind, når man skal testes.