20. maj 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/Republica/">Republica</a> / Pixabay

Et par på Vænget i Kundby blev ved 2-tiden natten til søndag vækket af en indbrudstyv.

Arkivfoto: Republica / Pixabay

Et par på Vænget i Kundby blev ved 2-tiden natten til søndag vækket af en indbrudstyv.

Parret vågnede, da de hørte nogle mistænkelige lyde og da de undersøgte det nærmere, kunne de konstatere, at der var blevet lavet et indbrud i et skur på deres grund.

Da parret kiggede på overvågningen kunne de se en en fremmed mand bryde ind i skuret, hvorfra bl.a. en ATV og et par poser var blevet flyttet udenfor. Der var også et mindre forsøg på at bryde ind i deres bolig.

Politiet blev alarmeret og flere patruljer, herunder en hundepatrulje, kørte til området, hvorpolitiet kort efter fandt en mand, der var væltet på sin cykel, i Kundby. Der var tale om en 46-årig mand fra Svinninge, som faktisk kunne mistænkes for at være indbrudstyven, idet manden svarede til manden på overvågningsvideoen fra gerningsstedet.

Den 46-årige, der ifølge politiet formentlig var påvirket af euforiserende stoffer, blev anholdt og sigtet for indbruddet i skuret. Hans bopæl blev også ransaget, men politiet fandt intet af politimæssig interesse.

I forbindelse med politiets undersøgelser i området fik politiet oplysninger om, at der også i løbet af natten var blevet begået et forsøg på indbrud i endnu et skur på Vænget. Her var lister til skurets vinduer forsøgt aflistet, men intet var blevet stjålet fra stedet.

I forbindelse med afhøringen blev den 46-årige sigtet for indbrud og indbrudsforsøg to steder på Vænget. Det blev vurderet, at der ikke var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør, og derfor blev han løsladt i løbet af søndag formidag.

Den 46-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når straffesagerne mod ham skal afgøres.