5. december 2023

Foto: Blå Kors.

Stigende omkostninger er årsag til, at Blå Kors lukker sin genbrugsbutik på Industrivej i Tølløse.
Foto: Blå Kors

Stigende omkostninger er årsag til, at Blå Kors lukker sin genbrugsbutik på Industrivej i Tølløse.

-Desværre har vi valgt at lukke vores butik i Tølløse. Der er ingen tvivl om at den lille butik med de utrolig søde medarbejdere vil blive savnet i byen, siger Jytte Jensen, som er områdeleder for Blå Kors’ genbrugsbutikker på Sjælland.

Blå Kors Genbrug flyttede ind på Industrivej og åbnede en genbrugsbutik for fem år siden. Før det drev de frivillige en stor butik på hjørnet af Tølløsevej og Sejergårdsvej, men økonomisk underskud og mangel på frivillige til at holde butikken fuldt åbent tvang dengang Blå Kors til at lukke butikken.

Dengang iværksatte Blå Kors Genbrug en ”redningsplanke” for at blive i byen, og lejede det lille gule hus på Industrivej, hvor de lokale borgere har kunne gå på genbrugsjagt og finde gode ting til små priser.

-Vi ville gerne blive i byen, og vi har forsøgt med den nye beliggenhed, men det går desværre ikke længere. Der er brug for ny bil, og både el og varme stiger de kommende år, så vi har ikke mulighed for både at betale udgifterne og også få et overskud til Blå Kors Danmarks sociale arbejde, siger områdeleder Jytte Jensen, der ærgrer sig over situationen, ligesom hun også mærker, de frivillige gør:

-De trofaste medarbejdere har forståelse for det nødvendige i beslutningen, som de naturligvis har været inddraget i, men er meget kede at af skulle sige farvel til deres lille mødested og stedet, hvor de hyggede med kunderne, siger hun.

Ophørs udsalg

I forbindelse med lukningen, holdes der ophørsudsalg i butikken. Fra mandag, d. 1. november, er der 50% rabat på alle varer. Desuden holder butikken åben hver dag fra kl. 12-17 og lørdag kl. 12-14 i uge 43.

I de to efterfølgende uger, holder butikken åbent mandag, tirdsag og onsdag kl. 12-17 og her kan man prutte om prisen på varerne.

Sidste åbningsdag er onsdag d. 17. november.