23. juni 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Tre malerier, som var stjålet fra en udstilling på Holbæk Bibliotek er nu fundet.

Arkivfoto: Rolf Larsen.
Tre malerier, som var stjålet fra en udstilling på Holbæk Bibliotek er nu fundet.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man i løbet af i går, onsdag, fik henvendelser fra flere borgere, som gjorde opmærksomme på, at de stjålne malerier formentlig var blevet udbudt til salg via et netbaseret salgssted.

Politiet fik klarlagt, at der var tale om de i alt tre malerier, der var stjålet dels i Holbæk biblioteks åbningstid i sidste uge, dels ved et indbrud natten til tirsdag i denne uge og herefter lykkedes det at identificere sælgeren, som var en 38-årig mand fra Holbæk.

Politiet kørte straks til den 38-åriges bopæl for at foretage en ransagning, og her blev de tre stjålne malerier blev fundet intakte.

Den 38-årige blev anholdt og sigtet for både tyveri af et maleri i bibliotekets åbningstid samt for tyveri af de to sidste malerier i forbindelse med et indbrud på biblioteket.

Efter afhøring til sagerne og afsluttet sagsbehandling fik den 38-årige, der tidligere var straffet og underlagt visse betingelser i forbindelse hermed, udløst den betingede del af straffen, således at han forblev frihedsberøvet. Senere vil der komme et strafferetligt efterspil, som han vil høre nærmere om.

Ejeren af de stjålne malerier er blevet underrettet, så malerierne kan afhentes hos politiet.