5. december 2023

Foto: Rigspolitiet.

Lørdag kort før klokken 13 målte færdselspolitiet en varebil til at køre med mindst 81 km/t på en vejstrækning på Roskildevej i Vipperød, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 60 km/t.

Foto: Rigspolitiet.

Lørdag kort før klokken 13 målte færdselspolitiet en varebil til at køre med mindst 81 km/t på en vejstrækning på Roskildevej i Vipperød, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 60 km/t.

Bag varebilens rat sad en mand, der efter en narkometertest skønnedes påvirket af kokain under kørslen. Manden oplyste en identitet til politiet, som anholdt ham i forbindelse med sigtelsen for narkokørslen i bilen og hastighedsovertrædelsen.

Men det viste sig, at den identitet, som den bilisten havde opgivet til politiet ikke var korrekt. Det blev klarlagt, at der i virkeligheden var tale om en 23-årig mand fra Køge, og den identitet, som han i første omgang hvade oplyst til politiet var på et familiemedlem.

Da der var kommet styr på bilistens identitet viste det sig, at han både var frakendt kørekortet og i øvrigt efterlyst af Københavns Politi til afhøring i en sag om tyveri.

Sigtelserne mod den 23-årige kom nu også til at omfatte overtrædelse af straffeloven, fordi en uskyldig kunne risikere at blive udsat for strafforfølgning på grund af de forkerte identitetsoplysninger, ligesom de forskellige overtrædelser af færdselsloven også blev præsenteret for ham.

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til de forskellige sager løslod politiet den 23-årige, der vil høre nærmere, når sagerne mod ham skal afgøres.