27. februar 2024

Hærværk mod valgplakat på Riffelhavevej i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.

Der gik ikke længe fra valgplakaterne var blevet hængt op i lygtepæle over hele kommunen, før de første tilfælde af hærværk mod samme blev opdaget.

Hærværk mod valgplakat på Riffelhavevej i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.

Der gik ikke længe fra valgplakaterne var blevet hængt op i lygtepæle over hele kommunen, før de første tilfælde af hærværk mod samme blev opdaget.

Lørdag klokken 12.00 måtte de håbefulde kommunalbestyrelsekandidater og deres hjælpere, hænge de traditionelle valgplakater op. Plakaterne, skulle gerne sidde der frem til valget den 16. november, hvorefter de skal pilles ned i løbet af otte døgn.

Men det er åbenbart ikke alle, der kan lade valgplakaterne hænge i fred. I hvert fald blev der allerede lørdag eftermiddag konstateret tilfælde af hærværk, og søndag tog Holbaekonline.dk’s fotograf ovenstående billede, af en plakat med borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) hvorpå der var tegnet skæg.

Kan ende i fængsel

Det kan måske virke forholdsvis uskyldigt med lidt “drilleri” og “krusseduller”, men den slags betegnes som hærværk og kan ifølge straffelovens paragraf 192 stk. 2 straffes med bøde eller i grove tilfælde fængselsstraf, hvis gerningsmanden bliver pågrebet. Faktisk går strafferammen til 6 års fængsel.

Læs også: Klokken 12 strøg kandidaterne til tops