25. juni 2024

Politiet mødte frem i Holbæk Sportsby med flere paturljer og indsatsleder. Foto: Michael Johannessen.

Politiet sendte lørdag aften flere patruljer til Sportsbyen efter en gæst havde fået stjålet en jakke og mobiltelefon - ikke for at fange tyven, men fordi gæsten, ifølge Sportsbyens direktør, opførte sig truende og ikke ville forlade sportsbyen.
Politiet mødte frem i Holbæk Sportsby med flere paturljer og indsatsleder. Foto: Michael Johannessen.

Politiet sendte lørdag aften flere patruljer til Sportsbyen efter en gæst havde fået stjålet en jakke og mobiltelefon – ikke for at fange tyven, men fordi gæsten opførte sig truende og ikke ville forlade sportsbyen.

Gæsten havde, ifølge egen forklaring, fået stjålet en jakke og mobiltelefon fra et aflåst skab, mens han var i svømmecentret. Armbåndet have han rundt om anklen under hele svømmeturen.

Den unge mand henvendte sig til receptionen, for at få hjælp til at skaffe tingene tilbage, og han ønskede at overvågningsoptagelserne blev set igennem, men fik at vide, at det kunne ikke lade sig gøre før mandag. Den unge mand var en del af en gruppe, og de var frustrerede over tyveriet og hvad de oplevede som manglende vilje til at hjælpe.

Direktør i Holbæk Sportsby, Carsten Damgaard, bekræfter overfor Holbaekonline.dk, at en ung mand lørdag aften oplyste, at han havde fået stjålet en mobiltelefon og en jakke fra et aflåst skab i svømmecentret.

-Jeg blev kontaktet telefonisk af vores medarbejder i receptionen lidt i 19 lørdag aften. Vores medarbejdere i receptionen var utrygge og truet af de unge mennesker, der ikke ville forlade Sportsbyen, som lukker kl. 19.00 lørdag aften. Jeg kunne høre i telefonen, at der blev råbt, og bad derfor medarbejderen om, at jeg ville tale med en af de unge mennesker. Jeg fik en af dem, kender ikke navnet, i telefonen, men det var ikke muligt at gennemføre en konstruktiv og fornuftig samtale, så jeg sagde, at jeg kørte til Sportsbyen, hvor vi kunne tale om problemet, fortæller Carsten Damgaard.

På vej til Sportsbyen kontaktede Carsten Damgaard politiet, og det aftaltes, at han skulle se situationen an, og om nødvendigt, kontakte politiet igen.

Carsten Damgaard oplyser, at der var otte unge mennesker i foyeren, da han ankom og de fortalte om tyveriet.

-Jeg aftalte med et af de unge mennesker, at vi sammen gik i svømmecentrets omklædningsrum for at konstatere, at alle skabe var åbne, hvilket de var.

Han fortæller, at da de unge mennesker fastholdte, at de ikke ville forlade Sportsbyen, før de fik tingene tilbage, aftalte han med dem, at han kontaktede politiet, mens de unge hørte på det, så de kunne anmelde tyveriet.

Politiet ankom til Sportsbyen med tre patruljevogne, en hundepatrulje og indsatsleder.

Da politiet ankom, var gruppen af unge stadig ophidsede bl.a. over, at det ikke var muligt for personalet at gennemse videoovervågningen.

Carsten Damgaard fortæller, at det var korrekt, da folkene i receptionen fortalte, at der ikke var mulighed for at gennemse videoovervågningen før mandag, da det på grund af GDPR-reglerne kun er meget får personer som har adgang til optagelserne. Hverken han selv, eller dem, der arbejder i receptionen har således adgang. Imidlertid havde man fra receptionens side også ringet privat til Sportsbyens driftschef, som derefter kørte til Sportsbyen, hvor man sammen med politiet gennemgik overvågningen

-Her kunne der der ikke konstateres noget, der kan henføres til evt. tyveri – ej heller kan bekræftes, at den omtalte frakke blev identificeret, fortæller Carsten Damgaard.

Politiet oplyste den unge mand om hvordan, han kunne anmelde tyveriet og gruppen af unge blev herefter meget bestemt bedt om at forlade Sportsbyen.

For Carsten Damgård er er sikkerheden og trygheden for Sportsbyens medarbejdere og gæster rigtig vigtig, ligesom man selvfølgelig også skal kunne have sine ting og sager i fred uden at de bliver stjålet.

-Tyveri fra Sportsbyen vil altid blive anmeldt til politiet, hvilket også var anbefalingen til de unge mennesker lørdag aften, siger Carsten Damgård.

Tyveriet et efterfølgende blevet anmeldt til politiet.