13. juni 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Lørdag formiddag kort efter klokken 11 målte en af færdselspolitiets videopatruljer en personbil til at køre med mindst 140 km/t på en vejstrækning på motorvejen ved Tølløse, hvor højst tilladte hastighed, ifølge politiet, er skiltet til 90 km/t.

Bag rattet i personbilen sad en 38-årig mand fra Jyderup, som ikke havde nogen førerret, idet førerretten havde været inddraget af politiet siden 2007. Endvidere indikerede en narkometertest, at den 38-årige fører var påvirket af kokain under kørslen, så han blev sigtet for yderligere de to overtrædelser af færdselsloven ud over hastighedsovertrædelsen.

Den 38-årige blev anholdt og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse. Han kan nu vente at høre nærmere fra politiet, når resultatet foreligger.

Ejeren af bilen, som den 38-årige kørte i, kan også forvente at blive sigtet for overladelse af føringen af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.