21. maj 2024
Radikale Venstre ønsker at give lokalfora direkte indflydelse på alle sager, som vedrører et lokalforums område - sådan skriver kommunalbestyrelseskandidat Bent Brandt (R) i sit læserbrev.

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Fra Lokalforum til Lokalråd

Med jævne mellemrum støder kommunens ledelse ind i modstand i forbindelse med større eller mindre sager i lokalområderne. Til erindring kan nævnes biogassagen i Regstrup og rensningsanlægget på Tuse Næs.
Men også i fx lokalplansager om vindmøller, grisefarme, solcelleanlæg og nybyggerier rejser sig folkelig modstand. Vore 18 lokalfora føler sig overhørt, tilsidesat eller slet ikke hørt.

Radikale Venstre ønsker at give lokalfora direkte indflydelse på alle sager, som vedrører et lokalforums område. Ikke kun i lokalplanens almindelige høringsfase, men allerede inden administrationen påbegynder udarbejdelsen af en sag.

For at markere lokalområdets nye direkte indflydelse bør lokalforum omdøbes til lokalråd. De besættes ved direkte valg, tilføres egen økonomi, og der stilles krav til administrationen om generel kontakt og rådslagning med lokalrådet inden det videre arbejde.

”De gamle sogneråd igen” vil kritikere sige. Nej, fordi det er en nyskabelse. Ja, fordi vi har at gøre med nye kulturer, som bygger på gamle, respektable kulturer.
Holbæk by er ikke kommunens storebror.

Lokalråd vil give Holbæk Kommune demokrati i praksis.

Bent Brandt (R)
Kandidat til KV21
Ahlgade 58B
Holbæk

1 thought on “Læserbrev: Fra Lokalforum til Lokalråd

Comments are closed.