12. juni 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

En 50-årig mand er blevet sigtet for bl.a. spirituskørsel i en traktor efter et mindre uheld torsdag aften.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man kort efter klokken 18 blev kontaktet af en 33-årig mand fra Holbæk efter et et uheld på en mindre vej i Mørkøv.

Den 33-årige kom kørende i bil med sin familie, da han mødte en modkørende traktor på den smalle vej. Han trak ud til siden, for at undgå traktoren, men hans bil ramte en skraldespand og fik en skade på sidespejlet.

Han fulgte efter traktoren til en nærliggende gård, for at tale med føreren af traktoren om uheldet. Bilisten bemærkede at traktoren slingrede under kørslen. På gårdspladsen undskyldte traktorføreren og tilbød at betale for sidespejlet, hvorefter han gik fra stedet. Den 33-årige fandt traktorførerens kørsel og adfærd mistænkelig, så han kontaktede politiet, som sendte en patrulje til stedet.

Politipatruljen fik kontakt til traktorføreren, en mand i 50´erne, i laden.

En alkometertest viste, at han var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Traktorføreren havde desuden ikke noget kørekort, da det var blevet inddraget i forbindelse med en tidligere sag om spirituskørsel.

På grund af de tidligere sager blev sagen vurderet juridisk, hvor det blev besluttet, at mandens traktor skulle beslaglægges med henblik på konfiskation. Traktoren blev hentet på en blokvogn og kørt til politiets opbevaringsplads.

Den anholdte fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Retten vil senere tage stilling til, om traktoren kan endeligt konfiskeres i forbindelse med, at sagen afgøres. Traktorføreren kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.