25. juni 2024

Holbæk Kommune skifter til el-biler. PRfoto: Holbæk Kommune

Holbæk Kommune har valgt at skifte alle fossildrevne personbiler ud med elbiler.

Holbæk Kommune skifter til el-biler. PRfoto: Holbæk Kommune

Holbæk Kommune har valgt at skifte alle fossildrevne personbiler ud med elbiler.

Det betyder, at man over de kommende år vil udskifte knap 300 biler, oplyser Holbæk Kommune.

Udskiftningen af bilparken fra benzin- og dieselbiler til elbiler skal nedbringe kommunens CO2-udledning. Forventningen er, at man kan reducere udledningen med godt 600 tons i 2025.

-Det grønne område står højt på dagsordenen her i Holbæk Kommune, og vi har et kæmpe ansvar for at gøre Danmark mere grøn. Som kommune har vi en særlig pligt til at gå forrest i den grønne omstilling. Vi vil gerne i Holbæk Kommune vise, at elbiler er fremtiden. Én af barriererne for udbredelse af elbilen har været rækkevidden. Men den teknologiske udvikling gør, at rækkevidden på elbilerne hele tiden forbedres og har i dag så god rækkevidde, at de sagtens kan dække vores kørselsbehov. Derfor er tiden inde til, at vores biler bliver grønne, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).