15. april 2024

Arkivfoto: Pixabay.

Psykolog Maria From Jakobsen, der arbejdede på Holbæk Sygehus, blev dræbt af sin mand.

Psykolog Maria From Jakobsen, der arbejdede på Holbæk Sygehus, blev dræbt af sin mand.

Maria From Jakobsen forsvandt fra hjemmet i oktober sidste år, og blev kort efter meldt savnet af politiet. Efter et par uger blev hendes mand, præsten Thomas Gotthard varetægtsfængslet, mistænkt for drab på sin kone. Han nægtede. Men i juni måned i år førte han politiet til Maria From Jakobsens jordiske rester.

Tirsdag stod Thomas Gotthard tiltalt ved Retten i Hillerød for drabet på sin hustru, hvor han tilstod han sin ugerning.

Thomas Gotthard havde mødt en anden kvinde, og derfor valgt at slå Maria From Jakobsen ihjel. Han gjorde det ved først at slå hende i hovedet med en sten, og derefter lægge hænderne på hendes øjne, næse og mund.

I dagene inden drabet, havde Thomas Gotthard planlagt, hvordan han skulle skille sig af med liget ved at opløse det i kemikalier. Det lykkedes dog kun til dels, hvorefter resterne blev parteret, brændt og gravet ned i Sundbylille ved Frederikssund.

Thomas Gotthard blev ved Retten i Hillerød idømt 15 års fængsel.