26. maj 2024

Foto: Rigspolitiet.

En 33-årig mand fra Snertinge blev for syvende gang på blot tre år taget i at køre bil, selvom han er frakendt kørekortet.

Den 33-årige blev standset tirsdag kl. 16.42 på Svinningevej i Svinninge. Her mistænkte politiet, at han var påvirket af af cannabis under kørslen. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse.

Bilisten kunne ikke fremvise et kørekort, da det var blevet frakendt ved en tidligere lejlighed. Faktisk viste det sig, at det nu var syvende gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil uden at have et kørekort.

Beslaglagde bilen
Bilen tilhørte en 24-årig kvinde fra Snertinge, som flere gange tidligere er blevet sigtet for at lade den 33-årige køre i bilen, selv om han ikke lovligt kan være fører på grund af frakendelsen af kørekortet. Politiet beslaglagde på den baggrund personbilen, da politiet med baggrund i sigtelserne mod bilens ejer anså den 33-årige for at være den reelle bruger af køretøjet.

Bilejeren gav sit samtykke til beslaglæggelsen med henblik på senere konfiskation, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation skal afgøres i et retsmøde.