21. februar 2024
Covid-19 vaccination

Foto: Region Sjælland.

Fra i dag er personalet på PCR-teststederne i Region Sjælland klar til at hjælpe med at booke tid til vaccine.

Covid-19 vaccination
Foto: Region Sjælland.

Fra i dag er personalet på PCR-teststederne i Region Sjælland klar til at hjælpe med at booke tid til vaccine.

Det er et nyt initiativ, som regionen håber kan være med til at gøre det endnu lettere at blive vaccineret.

– Vi har mange ledige vaccinetider. Formentlig fordi mange stadig er på sommerferie. Står man klar til at booke tider til vaccine til efter sommerferien, men ikke lige har computeren med, vil vi gerne yde den service, at vi kan hjælpe med at finde tider til vaccination, når man skal testes, siger Trine Holgersen, der er direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Det vil være muligt at booke tiderne hos en lægesekretær på teststedet, når man kommer ind og skal scanne sit sundhedskort i forbindelse med testen. Regionen har også ophængt plakater, som fortæller om muligheden.

Gælder på kun på PCR-teststeder

Det er som udgangspunkt op til borgerne selv at henvende sig til personalet, hvis de ønsker at booke tider til vaccine i forbindelse med testen.

– Nogle borgere vil også opleve, at de bliver spurgt, om de er vaccineret, og hvis de ikke er det, vil vi tilbyde, at vi kan booke tider til dem. Det er naturligvis helt frivilligt, om man vil gøre brug af det tilbud, forklarer Trine Holgersen.

Selv om tilbuddet primært er tiltænkt dem, der endnu ikke er kommet i gang med at blive vaccineret, er det også muligt for andre at booke tid til andet stik eller ændre en planlagt tid til vaccine. Er man endnu ikke vaccineret, vil man blive tilbudt tid til både 1. og 2. vaccine.

Muligheden er tilgængelig på PCR-teststeder i Region Sjælland. Alle kan dog stadig, som det er tilfældet nu, booke tid til vaccine på vacciner.dk eller via corona call center på 70 20 42 22.

I Holbæk Kommune ligger PCR-testcenteret på Rebslagervej 15 i Holbæk. Det er muligt at se, hvor de andre PCR-testceder i Region Sjælland ligger på coronasmitte.dk.