28. maj 2024

Foto: Rigspolitiet.

Lørdag aften kort før klokken 20 fik politiet en anmeldelse om, at en spirituspåvirket mand blev tilbageholdt, efter at han havde kørt til området ved et supermarked på Ørnevej i St. Merløse i en varebil.

En politipatrulje kørte tilstedet og fik kontakt til den tilbageholdte, der blev identificeret som en lokal 42-årig mand.

En alkometertest viste en promille på mere end 2,00. Den 42-årige blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Ved en fornyet alkometertest inden udtagelsen af blodprøven til nærmere for alkohol gav testen igen en indikation på, at analyseresultatet af den udtagne blodprøve til give et resultat over 2,00 promille.

Efter blodprøven løslod politiet den 42-årige, der blev gjort bekendt med, at hans varebil ville blive beslaglagt på grund af den forventede, høje promille i analyseresultatet af blodprøven. Han blev tillige gjort bekendt med, at hans førerret blev inddraget øjeblikkeligt, således at han ikke længere må køre bil.
Når resultatet af blodprøve-analysen foreligger, vil den 42-årige høre nærmere fra politiet, der vil indkalde ham til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.