1. december 2023

Foto: Michael Johannessen.

To mænd på 26 og 29 år er blevet idømt livstid for drabet på 18-årige Zobair Saidi om aftenen den 28. april 2019.

To mænd på 26 og 29 år er blevet idømt livstid for drabet på 18-årige Zobair Saidi om aftenen den 28. april 2019.

Drabet fandt sted i Ladegårdsparken, da Zobair Saidi skulle hente hash hos en hashhandler i Ladegårdsparken. Hashhandleren kastede hashen ned til Zobair Saidi fra sin lejlighed og i det samme blev Saidi skudt af en anden mand, som ventede på ham, med fem skud, hvoraf to var dræbende.

Hashandleren blev i september sidste år idømt 12 års fængsel medvirken til drabet. Også hashhandlerens kæreste blev dømt, hun fik et års fængsel for sin rolle.

Livstid

I sidste uge blev en 26-årigt medlem af Bandidos kendt skyldig i at have dræbt Zobair Saidi. Samtidig blev et andet daværende medlem af Bandidos, en 29-årig mand, kendt skyldig i at have planlagt drabet. De to blev også kendt skyldig i et drabsforsøg mod Zobair Saidi to dage inden drabet.

En 34-årig mand, der er tidligere præsident i Bandidos MC West City – Holbæk afdelingen, blev frikendt. Han var ellers tiltalt for at have bestilt drabet.

Selvom både den 26-årige og den 29-årige altså blev dømt skyldige i sidste uge, så blev selve strafudmålingen først bekendtgjort i går, tirsdag.

Retten idømte begge mænd fængsel på livstid.

Del af bandekonflikt

Drabet på Zobair Saidi fandt sted under konflikten mellem Bandidos og en gruppering fra Vang-kvarteret. Det kom under sagen frem, at Zobair Saidi skulle afstraffes, dels for tyveri af hash fra hashhandleren og dels for hans rolle i konflikten mellem de to grupperinger.

Netop fordi det var en del af en konflikt, blev den såkaldte Bandeparagraf taget i brug, ved strafudmålingen.

Både den 26-årige og den 29-årige har anket dommen.