20. maj 2024

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Hvor blev fornuften af?

Corona land, restriktioner, nye måder at begå sig på, færre kram og knus, en pukkel på hospitaler, alle de kloge mennesker på de sociale medier, frontpersonale på plejecentre, institutioner, sygehus mv, politi, ambulance- og redningsfolk.

Grænser der åbnes for danskere, der vil ned til solen. Et dansk samfund der åbnes lidt, men ikke helt, ikke alle børn og unge er i skole eller på uddannelse, ikke alt er lukket op, barer, koncerter, idræt, svømmehaller, fitnesscentre osv., jeg forstår ikke helt den prioritering, men jeg er heller ikke specialist.

Kan man så tillade sig at blive vred og frustreret på sine kollegaers vegne? For det er jeg.

Som såkaldt frontpersonale er ikke alle endnu vaccineret, men da 80% af beboerne på plejecentre er vaccineret, ja, så er det åbenbart lige meget med resten af personalet, så de er nu i den “ almindelige” rækkefølge og vaccineres i aldersgrupper, hvor er fornuften i det? Der er masser af yngre medarbejdere inden for sundhedsområdet.

Der kommer pårørende, fodterapeuter, frisører og mange andre på plejecentre, som ikke er vaccineret, kan de være smittebærere, eller endda smittet? Ja, det kan de. Kan de smitte det personale, som yder en stor indsats dagligt, og som er rost og nogen steder belønnet for deres indsats? Til hvad nytte hvis man glemmer os igen når 80% af beboerne er vaccineret?

Der tales stadig om fra specialisterne, at selvom man er vaccineret kan man være smittebærer, og ingen ved, om man kan få Corona alligevel. Derfor skal personalet på plejecentre stadigvæk testes, og det gør vi gerne, for vi vil gerne passe på hinanden og beboerne, men vis lige rimeligheden i at kollegaer skal bag i køen til vaccinen igen, det giver ingen mening.
Man må gå ud fra, at når Sundhedsstyrelsen sender en sådan besked ud, så er det clearet af med ledelsen på Christiansborg. Ærlig talt er det svært at få øje på, at vi er værdsatte i vores job.

Pernille Kruse
Ansat, men en heldig vaccineret
Labæk 2, 1. Tv
4300 Holbæk

1 thought on “Læserbrev: Hvor blev fornuften af?

Comments are closed.