1. marts 2024

Foto: Rolf Larsen

Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti har indgået en aftale om valgteknisk samarbejde ved kommunalvalget i år.

kommunalvalget, enhedslisten, socialistisk folkeparti
Foto: Rolf Larsen
Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti har indgået en aftale om valgteknisk samarbejde ved kommunalvalget i år.

Det oplyser de to partier i en pressemeddelelse.

Partierne har opstillet et grundlag for samarbejdet og inviterer andre partier og lister til at deltage, under forudsætning at Enhedslisten og SF kan acceptere de nye deltagere.

Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti gør opmærksom på, at deres valgtekniske samarbejde er ikke et fælles politisk grundlag, men blot “et fælles ønske om at styrke demokratiet, velfærden og en grøn omstilling i kommunen”, som det hedder i pressemeddelelsen og de to partier mener, at “demokratiet skal styrkes ved at sikre større åbenhed og reel inddragelse af borgere og medarbejdere og med respekt for de enkelte menneskers rettigheder”.

Støtter genvalg af borgmesteren
De to partier støtter et genvalg af Holbæks socialdemokratiske borgmester Christina Krzyrosiak Hansen og ønsker samtidig bl.a. at fastholde, at alle partier er repræsenteret i Økonomiudvalget, som blev indført med konstitueringsaftalen ved seneste kommunalvalg i 2017.

Desuden ønsker partierne at “udvide demokratiets vilkår både i kommunalbestyrelsen og i forhold til borgerne i hele kommunen” og at man i samarbejdet “i konstitueringsforhandlingerne søger at handle som en samlet gruppe ud fra vores fælles opstillede principper”.

Næste kommunalvalg er den 16. november i år.