Region Sjælland sender vaccineinvitationer til særligt sårbare borgere

Billede af Alexandra_Koch fra Pixabay

Gruppe 5 i Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender er gruppen af særligt sårbare borgere. De opfordres til at holde ekstra øje med deres postkasse og e-Boks.

-Nogle borgere har allerede modtaget invitationen, mens andres er på vej. Det kan desværre godt tage et par dage, før både breve og e-breve kommer frem, fortæller direktør i det nære sundhedsvæsen, Trine Holgersen.

Derfor opfordrer Region Sjælland borgere i denne gruppe til at holde godt øje med invitationerne og booke en tid hurtigst muligt.

-Vi har vaccinerne klar. Derfor vil vi gerne opfordre denne gruppe af særligt sårbare borgere til at logge ind på vacciner.dk og booke en tid. Der er ledige tider i weekenden og i den kommende uge, siger direktør i det nære sundhedsvæsen, Trine Holgersen.

Direktøren pointerer, at hvis man ikke kan booke en tid på vacciner.dk, så er det fordi man ikke er i gruppe 5 – af særligt sårbare, der er vacciner til nu. Så skal man forsat vente på en invitation i sin e-Boks.

Region Sjælland har vaccineret cirka 1000 ud af 16.000 borgere i gruppe 5.

Fakta: Borgere i gruppe 5

For personer i gruppe 5 gælder det, at de ud, over at have en sygdom, der øger risiko for at blive alvorligt syg af COVID-19, også for eksempel:

-Har den pågældende sygdom i særligt alvorlig grad
-Har en høj alder
-Har flere sygdomme samtidig
-Tager meget forskellig medicin
-Personer i gruppe 5 er særligt kendetegnet ved, at de typisk bliver behandlet for deres sygdomme på sygehuset
Kilde: Sundhedsstyrelsen

Leave a Reply