Bilist sigtet for ikke at skrabe is fra ruderne

Arkivfoto: Pixabay.

Manglende fjernelse af is fra bilruderne kan nu koste en 47-årig mand en frakendelse af førerretten.

Fredag morgen ved 8-tiden så en politipatrulje en varebil komme kørende ad Østerled mod Munkholmvej i Holbæk. Hverken forrude eller sideruder var skrabet fri for is, så han sigtbarhed var stærkt begrænset. Varebilen blev standset af politiet. Bag rattet sad en 47-årig mand fra Kirke-Såby, som blev sigtet for at overtræde udstyrsbekendtgørelsen i færdselsloven.

Den 47-årige blev påbudt at fjerne isen før han kørte videre.

Politiet skal nu se på, om den nedsatte sigtbarhed var af så grov karakter, at den skønnes at være til væsentlig fare for færdselssikkerheden. Gør den det, kan sagen foruden en bøde lægges op til frakendelse af førerretten.

Leave a Reply