PET’s operative chef: Vi har fundet våben og komponenter til bomber

Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Midt- og Vestsjællands Politi afholdt fredag eftermiddag pressemøde om terrorsagen fra Holbæk i efterretningstjenestens hovedkvarter i Søborg.

Politiet og PET har været meget tilbageholdende med oplysninger i sagen, som i weekenden førte til flere ransagninger og anholdelser i Holbæk.

Fredag blev der dog åbnet lidt mere op på pressemødet.

Her fortalte operativ chef i PET Flemming Drejer bl.a. om de fund, som man havde gjort ved ransagningerne:

-Vi har ved ransagningerne fundet komponenter – ingredienser – som ved den rette sammenblanding kan bruges til at lave sprængstof, fortalte operativ chef i PET Flemming Drejer.

Man har i det hele taget fundet ting, der skal til for at lave en bombe, herunder kemikalier, tændmekanismer og tændsnore.

Under ransagningerne blev der også fundet forskellige typer våben som pumpguns og en jagtriffel med kikkertsigte.

-Vi har også fundet et IS-flag, som bekræfter os i, at disse mennesker kan være inspireret af militant islamisme.

-Alt i alt må vi sige, at det er nogle fund, der bekymrer os, sagde Flemming Drejer.

Ingen beboere var i fare

Politidirektør i Midt- og Vestsjællands Politi, Lene Sørensen opsummerede sagen og fortalte, at de seks personer som torsdag aften blev fremstillet i grundlovsforhør er blevet varetægtsfængslet, men at hun, fordi retsmøderne blev holdt for dobbeltlukkede døre ikke kunne sige noget om sigtelserne mod de seks. Syv andre, som allerede er varetægtsfængslet, er sigtet for overtrædelse -eller forsøg på overtrædelse af den såkaldte terrorparagraf.

Politidirektøren anerkendte også den utryghed, som mange beboere i de berørte boligområder, der i weekenden var centrum i politiets aktioner, føler. Men hun beroligede og fortalte, at ingen havde være i fare.

Du kan se hele pressemødet i videoen herunder:

Video: Michael Johannessen

Leave a Reply