Der bliver alligevel mulighed for kviktest i Holbæk

Forleden skrev vi, at det med SOS Internationals overtagelse af kontrakten med udførelse af Covid-19 kviktest ville være slut med de hurtige test i Holbæk. Men nu bliver det alligevel muligt at få en kviktest.

Falck lukkede i søndags sit lyntestcenter i Stadion Hallen, fordi virksomheden ikke havde vundet udbuddet af kviktests til danskerne.

Og der var ikke planer om, at åbne et nyt kviktestcenter i Holbæk i stedet.

Udsigten til, at man fremover måtte tage turen til f.eks. Roskilde, Kalundborg eller Ringsted for at få foretaget en kviktest førte en del kritik med sig. Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, var blandt dem, som ærgrede sig over den nye virkelighed, men kunne samtidig fortælle, at man fra Holbæk Kommunes side ville gå meget langt, for at få lyntestene tilbage.

Ny plan med kviktest i Holbæk

I går, mandag, åbnede testcentre med kviktest med daglig åbningstid fra klokken 8.00-20.00 i Roskilde, Køge, Ringsted, Kalundborg, Nykøbing F. og Næstved.¨

I dag har Region Sjælland så fremlagt en revideret plan, som bl.a. sikrer, at der kan laves kviktest i Holbæk igen. Det sker, når der som supplement til testcentrene, der har stor kapacitet og åbent hver dage, også åbnes en række teststeder, som i udgangspunktet vil have åbent én hverdag og én weekend-dag hver uge. Et af disse teststeder, vil komme til at ligge i Holbæk. Her vil man både kunne bestille tid og møde op uden tidsbetilling for at få lavet en kviktest.

Hvor teststedet i bl.a. Holbæk skal være, afgøres i løbet af uge 6, og det vil herefter fremgå på SOS Internationals hjemmeside: https://www.sos.eu/da/nyheder/2021/covid-19-test-lokationer/

I dialog med Region Sjælland

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen oplyser, på sin Facebook-side, at kommunen er i dialog med regionen, om det er muligt at etableret et nyt kviktestcenter samt få udvidet åbningstiden i deres testcenter på Rebslagervej i Holbæk, så bl.a. håndværkere m.fl. kan tilgodeses, så de kan lade sig teste tidligt morgen eller sen aften.

-Det er noget, som jeg virkelig håber på sker og gerne meget snart!, skriver borgmesteren.

Mobile testenheder

Der vil udover de faste teststeder også være mobile testenheder, som bl.a. skal bruges på kommunale arbejdspladser og private virksomheder.

Det er kommunerne, der står for planlægningen af test af kommunalt personale og beboere på institutioner.

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen skriver på sin Facebook-side, at det fremover vil være én person i kommunen, som koordinerer kviktestene. Hovedprioriteten for kviktestene vil i de næste 14 dage være plejecentre. I det omfang derudover der er ledige mobile test til rådighed, skal disse, ifølge borgmesteren, gå til hjemmepleje, de sociale institutioner og dernæst til daginstitutioner m.v.

Læs også: Slut med lyntest i Holbæk

Leave a Reply