Ingen skøjteløb på Isrosen i år

Det er efterhånden blevet en tradition, at Isrosen på Markedspadsen i Holbæk åbner omkring 1. december – hvis vejret ellers tillader det. Men i år bliver der ikke noget med skøjteløb på den populære skøjtebane.

Det er ikke vejret, der denne gang spænder ben for leg og sjov på isen, men derimod coronavirusen.

– Sådan som Covid-19-smitten udvikler sig og med forsamlingsforbuddet på 10 personer, så mener vi ikke, det er hensigtsmæssigt at åbne Isrosen i år. Derfor har vi taget den lidt triste beslutning ikke at åbne Isrosen for sæsonen 2020/2021, siger formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune, Ole Hansen (S) og tilføjer:

-Isrosen tiltrækker jo mange mennesker. Det vil være svært at kontrollere at forsamlingsforbud , afstandskrav osv. bliver overholdt. Så for at hjælpe med at dæmpe smittespredningen, har vi – på linje med kommuner som København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg og Esbjerg – valgt at holde vores udendørs skøjtebane lukket den kommende sæson. For os vejer hensynet til at mindske smittespredning tungest, selvom vi godt ved, at den her beslutning gør ondt,.

Holder lille dør på klem

Isrosen nåede at blive sat op, før beslutningen om ikke ikke at åbne blev taget, og det kan vise sig, at være en lille dør på klem efter nytår.

-Ud fra en konkret vurdering vil vi holde muligheden åben for, at vi kan tage banen i brug i januar 2021, fortæller chef for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune, Brian Ahlquist og uddyber:

-Det kræver dog, at det såkaldte incidenstal, altså tallet for, hvor mange smittede vi har pr. 100.000 borgere i Holbæk Kommune, har været faldende over en længere periode. Og at de generelle Covid-19 retningslinjer i øvrigt gør det muligt, fortæller han.

Men med de nuværende incidental kan isRosen ikke nå at åbne i år.

Leave a Reply