19. juli 2024

Arkivfoto: Jesper von Staffeldt

Det bliver nu endnu sværere for borgerne på Orø, at tage en tur i biografen, teatret eller til andre kulturelle begivenheder i Holbæk - med mindre de har bil og tager køreturen til Hammer Bakke.

Det bliver nu endnu sværere for borgerne på Orø, at tage en tur i biografen, teatret eller til andre kulturelle begivenheder i Holbæk – med mindre de har bil og tager køreturen til Hammer Bakke.

Foto: Jesper von Staffeldt

Færgefarten Orø-Holbæk ændrer nemlig fartplan og dropper den sene afgang fra Holbæk.

Årsagen til skiftet i fartplanen er, at færgen fra 1. oktober har været beredskabsfærge og derfor skal stå til rådighed for politi, ambulancer og brandkøretøjer om natten. Det kræver, at færgen ligger i Holbæk, og ikke i Orø Havn, som den har gjort hidtil.

Derfor har man nu valgt, at droppe afgangen klokken 22.20 fra Holbæk, hvilket betyder, at sidste afgang fra Holbæk er kl. 21.30.

Ændringerne i fartplanen træder i kraft fra lørdag morgen d. 17. oktober 2020.

Du kan se alle ændringerne nedenfor.

Ændringer i fartplanen.

Disse ture sejles ikke mere:

21.50 fra Orø (alle dage)
22.20 fra Holbæk (alle dage)

Disse nye ture tilføjes:

05.30 fra Holbæk(alle hverdage)
07.50 fra Holbæk(lørdage, søndage og helligdage)
20.00 fra Orø (alle dage)
21.30 fra Holbæk (alle dage)
22.00 fra Orø (alle dage)
Kilde: Færgefarten Orø-Holbæk / Holbæk Kommune

5 thoughts on “Dropper den sene færgeafgang til Orø

 1. Det her er logik for perlehøns: Vi har afgivet vores færge, når den overnatter i Holbæk. Det har Byrådet jo villet i mange år. Når man bor på Orø er det vigtigere at kunne komme hjem med sidste færge end at kunne komme til Holbæk med sidste færge, men det er ikke Orø, der sætter dagsorden længere.
  Sørgeligt!

 2. Kirsten – ja –

  Hele situationen er sørgelig.

  Men situationen er trods alt IKKE skabt af kommunen. Og hvorfor skulle kommunen ønske, at færgen “overnatter” i Holbæk (dét har jeg aldrig hørt om før) ?? Andet end netop nu i denne situation, som øen er blevet bragt af af – ja af hvem ?
  Denne løsning er det muliges kunst, så vidt jeg ser det lige her og nu – for at forhindre at liv kunne gå tabt, fordi der ikke kunne komme redning til Orø.

  Og kære Kirsten, du skriver, at det er vigtigere at kunne komme hjem – end at kunne komme til Holbæk. Og deri har du fuldstændig ret, når vi taler om hverdagssituationen. Men når vi taler om den akutte situation, hvor livet måske pludselig står på spil – så er det vigtigt at kunne få hjælp – og komme til videre behandling på “fastlandet”.

  Heri ligger, at der SELVFØLGELIG skal (og bliver) arbejdet på fremtidig løsning, som kunne tilgodese både hverdagssituationen og den akutte situation.

 3. Min datter som kun har cyklen til og fra Orø til hendes elevplads i megacentret Netto.. hun kan nu ikke komme hjem fra job de dage hun skal arbejde til lukketid kl 22.00… Lars Wolfgang siger det er jo ikke hans problem , han oplyser at det kun er hjemmeplejen der bruger den sidste færge.. fortalte ham at han var forkert på den men han nægter at lytte , er direkte modbydelig og arrogant at snakke med , ligeglad med konsekvenserne af hans beslutninger ( som i sommer hvorder ikke måtte være forskelsbehandling) men nu bliver morgen kunder forfordelt … han lægger hele skylden på Michael Kousted og hans beslutning..

 4. Forklaring: Jeg skrev: “Vi har afgivet vores færge, når den overnatter i Holbæk. Det har Byrådet jo villet i mange år.” – altså have hånds- og halsret over færgen, så de kan lave de sejltider, der passer dem og deres budget. Den mulighed har de fået nu, hvor vi har lagt os fladt ned på ryggen og ladet Orø-færgen blive til Holbæk-færgen, fordi den overnatter i Holbæk.
  Som en klog Orøer sagde i dag: “Når man bor på en ø, så indretter man sin hverdag og sine aftaler efter færgens afgange. Så går man simpelthen bare ikke hen og laver afgangene om!”

 5. Kirsten – jeg er enig med den kloge Orøer, som du har talt med – i hverdagssituationen.

  MEN dét faktum, at vi pludselig stod med et ikke eksisterende akut-beredskab om natten, har jo fremprovokeret denne situation. Og dét at få brug for akut beredskabet er ikke noget, som selv kloge Orø-boere kan planlægge sig ud af.
  Derfor er det “det muliges kunst” her og nu. Og så må vi arbejde for at forbedre dén situation – og det er der allerede flere der gør.
  Derfor !!! Vi skal alle stå sammen om både afgangene – men også om, at de akutte situationer bliver varetaget bedst muligt fremover.

  Sammenholdet har da tidligere stået sin prøve her på øen.

Comments are closed.