8. juni 2023

Robert Parr modtager Horsens Børneteaterpris 2020. Foto: Maria Lilholt-Grøne.

Robert Parr modtager Horsens Børneteaterpris 2020. Foto: Maria Lilholt-Grøne.
Teatret Fair Play og Holbæk Teater lever! Og det i bedste velgående. Stemningen var høj til premieren d.26.september på de to teatres samproduktion: ”Ud med Knud”. Det var der god grund til, for forestillingen var blevet aflyst i foråret, da hele samfundet blev lagt ned. Nu fik den chancen igen – og det med stor succes. Salen var så fuld, som den måtte være, når der var taget alle fornuftige forholdsregler mod smitte af corona.

Efter forestillingen steg stemningen endnu et par grader, da Robert Parr, lederen af Teatret Fair Play fik overrakt Horsens Børneteaterpris 2020: en skulptur af kunstneren Kaj Rugholm og 25.000 kr. samt blomster og en god whisky. Prisen skulle have været overrakt ved Horsens Teaterfestival, som desværre blev aflyst med henvisning til Covid 19. I stedet kom festivalleder Maria Suh til Holbæk for at give ham prisen her.

Børneteaterprisen er siden 1996 hvert år blevet uddelt til ”… en person, et teater eller en gruppe personer, der har gjort sig bemærket med en indsats for at fremme det professionelle børne- og ungdomsteater.”

Maria Suh holdt en tale, hvori hun begrundede, hvorfor Robert Parr skulle have prisen:

«Årets modtager af Horsens Børneteaterpris 2020 har i over 25 år holdt fast i sine værdier og skabt en lang række fantastiske, tankevækkende forestillinger og scenekunstneriske projekter. Alle er de gennemsyret af en vilje til at prøve at forstå andre menneskers handlinger og formidle det til sit publikum. Med så lang en karriere bag sig kunne man måske foranlediges til at tro, at årets prismodtager nu har lænet sig tilbage og nyder sin succes. Men nej. Her finder vi en person, som stadig tør at tage chancer, og som ’tager en for holdet’ når den nødvendige, men svære historie skal fortælles på scenen.”

Robert Parr er født i 1957 i Sallisbury i England. Han er uddannet teaterinstruktør, drama- og engelsklærer. Derudover har han en diplomuddannelse i ledelse indenfor kultur og kunst. Robert Par har gennem alle årene fungeret som henholdsvis skuespiller, dramatiker og instruktør. Siden 1992 har han været kunstnerisk leder på Teatret Fair Play.

Læs også: Ud med Knud – Ind med åben og ærlig samtale

Leave a Reply