Åbner for eksperimenter med Folkeskolen

Arkivfoto: Pixabay.


I sin åbningstale til Folketinget i går nævnte Statsminister Mette Frederiksen (S) syv kommuner, som får mulighed for, at eksperimentere på forskellige velfærdsområder uden så mange regler. Blandt dem er Holbæk Kommune og i vores kommune er det Folkeskolen det gælder.

– Det her er en stor mulighed for at tilrettelægge folkeskoleområdet, sådan som vi ønsker det. Samtidig er det en gylden mulighed for at kigge på, hvilken lovgivning, regler og styring på området, der giver mening og hvilke, der ikke gør. Jeg er fuldstændig enig med statsministeren, når hun siger, at vi har så dygtige og fagligt velfunderede medarbejdere og ledere, at vi godt kan slippe dem mere fri til at skabe resultater for eleverne i folkeskolen. På den baggrund har jeg givet mit tilsagn til statsministeren og vil nu gå tilbage til Kommunalbestyrelsen og søge deres opbakning til at gribe den her enestående chance, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Statsministeren vil nu forsøge at skaffe opbakning til at fjerne så meget regerulering som muligt. Men hvad der fjernes vides endnu ikke. Det står dog klart, at skoleeleverne fortsat skulle have gratis undervisning, og at de skulle op til afgangseksamen.

– Præcis hvad vi skal gøre, vil jeg insistere på at vente med. Jeg mener at en af de store fejl i skolepolitikken har været, at politikere har ment, at de bare skulle sætte sig ind i et mødelokale og diktere, hvordan man skulle drive skole lokalt. Sådan skal det ikke være i Holbæk kommune. Politikerne ved ikke altid bedst. Derfor vil jeg nu sætte en proces i gang, hvor alle dem, der er i skolen hver dag kan komme med bidrag til, hvad vi skal bruge de her frihedsgrader til, så børnene kan få en bedre dag. Det er er kæmpe ansvar og en stor tillidserklæring. Det forpligter, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

I første omgang skal selve deltagelsen i forsøget dog behandles politisk i Holbæk Kommune. De konkrete rammer for forsøget forventes færdigforhandlet på Christiansborg i foråret 2021.

Leave a Reply