Hold masken…

Merete Ruud Hansen med et af de mundbind man kan købe på apoteket, hvis der er nogen tilbage

Holbaekonline.dk’s Orø-medarbejder kigger på myndighedernes nye opfordring til brug af masker i den kollektive transport.

Sundhedsmyndighederne opfordrer ´folk til at tage maske på, hvis de f.eks. befinder sig i tætpakkede busser, tog og færger.

Læg mærke til ordet opfordrer, det er en anbefaling – ikke et påbud. Men det er nok en klog ide at følge opfordringen, selv om debatten for og imod at bære masker har kunnet forvirre mange.

Her har Deres udsendte medarbejders bedre halvdel lige været i Orø Brugs som også er filial for Elephantapoteket i Holbæk, og hentet de fem masker hun havde bestilt i dag. Det er ved at være de sidste for der er “run” på ansigtsmasker.

DSB oplyser, at man kan købe mundbind, som lever op til myndighedernes krav i 7-Eleven kiosker på stationerne, dermed også på Holbæk Station. Dermed vil både tog- og buspassagerer kunne få fat i mundbind.

Men hvad med færgepassagerne? Måske skulle man gøre som i Kastrup lufthavn og sætte automater op, hvor man kan trække en maske. eller det kunne måske være en idé, at man sætter færgepersonalet til, at sælge masker til færgens passagerer?

En maske er ikke bare en maske
Og husk en ansigtsmaske er ikke bare en ansigtsmaske, der er meget forskel på kvaliteten og man kan f.eks ikke bruge de masker man har på, når man saver brænde. Masken skal være af en sådan kvalitet at den kan opfange de små aerosoler, hvilket oversat til dansk betyder de meget små dråber på størrelse på en mikrometer, som kan svæve rundt i luften og holde sig her meget længe, før de falder på gulvet.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger til mundbind:

– Brug kun engangsmundbind og helst et med elastikker til ørerne
– Mundbindet bør være af medicinsk/kirurgisk kvalitet – dvs. fabriksfremstillet og CE-godkendt

Du kan læse mere om brug af mundbind på: www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Brug-af-mundbind

PS! ingen af de passagerer som jeg så gå på færgen i Orø kl. 17.30 bar masker, men man kan også bruge et visir som man ser på billedet. Det dækker nemlig også øjnene .

Denne artikel er publiceret den 31. juli 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

 • Hanne

  Myndighederne anbefaler, at man bruger mundbind i den kollektive trafik – især med fokus på myldretidstrafikken.

  På Holbæk- Orø færgen er der på ganske mange afgange myldretidstrafik især i disse sommerpakke tider – nemlig max. antal personer – som er 98 – så hér vil mundbind være en rigtig, rigtig god idé, hvis man ikke vil være en del af nye smittekæder.

  Og færgen skulle nødig udvikle sig til et arnested for smitte a la Ringsted !!

  Tænk bare på, at om en uges tid skal alle vore unge mennesker frem og tilbage med færgen til skoler, gymnasier, uddannelses institutioner. Desuden de daglige brugere af færgen til og fra arbejde.

  Pas nu på hinanden derude !

Leave a Reply