Biltyv var efterlyst fra institution

En patruljevogns APNG-system var i nat årsag til, at en stjålet bil med en 16-årig fyr bag rattet blev standset. Foto: Rigspolitiet.


En blot 16-årig dreng sad i nat bag rattet i en stjålet bil og med bilen fuld af teenagere.

En patruljevogn med ANPG-system, der automatisk aflæser nummerplader, fik melding om, at en personbil, som kom kørende ad Jernbanevej i Holbæk, var efterlyst som stjålet.

Politiet fik standset bilen uden dramatik og kunne konstatere, at den blev ført af en 16-årig dreng fra Fakse. I bilen var to piger på 17 år fra Tølløse og to drenge også på 17 år fra hhv. Skælskør og Holbæk passagerer.

I sagens natur kunne den 16-årige ikke fremvise et kørekort og han blev derfor sigtet for både kørsel uden førerret og for uberettiget kørsel i personbilen, der var meldt stjålet fra Rødvig på Stevns på et tidspunkt mellem lørdag og torsdag formiddag.

Da den 16-årige fører også kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, blev han anholdt, så der kunne udtages en blodprøve til nærmere undersøgelse. Men inden blodprøven, ransagede politiet den stjålne bil og fandt 5½ gram hash, som politiet derfor sigtede den 16-årige for at være i ulovlig besiddelse af.

Ved nærmere kontrol af føreren viste det sig, at han var efterlyst som forsvundet fra en institution i Fakse, og at han om eftermiddagen var blevet set som fører af bilen på en tankstation i Nakskov.

Da den 16-årige havde fået udtaget en blodprøve blev han afhørt til de mange sager og senere på natten blev han afhentet af personale fra den institution, hvor han bor.

Han kan nu vente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagerne mod ham skal afgøres.

Politiet undersøger nu de fire passagerers rolle i forbindelse med den 16-åriges kørsel i en stjålet bil.

Denne artikel er publiceret den 24. juli 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply