Ekspert mener John Harpøth er inhabil i moske-sag

John Harpøth. Foto: Holbæk Kommune.

En ekspert i forvaltningsret mener, at John Harpøth er inhabil i forbindelse med behandling af planerne om en ny moske. Det skriver TV2 Øst.

Når Økonomiudvalget i dag har planerne om moske på Mellemvang på dagsordenen, har Radikale Venstres medlem af udvalget, Emrah Tuncer meldt sig inhabil, fordi hans bror er formand for ansøgeren, Tyrkisk-Islamisk Kultur- og Undervisningscenter.

Men måske er Emrah Tuncer ikke den eneste, som er inhabil i sagen.

Professor i forvaltningsret Sten Bønsing vurderer overfor TV2 Øst, at 1. viceborgmester og formand for Udvalget for Klima og Miljø, John Harpøth, kan være inhabil.

Vurderingen kommer efter John Harpøth til TV2 Øst har sagt:

– Vi kommer aldrig til at stemme for en moske, uanset om det ligger i et industriområde eller den kommer til at ligge et andet sted.

– Her vil det være min vurdering, at han har udtalt sig så entydigt om en mulig afgørelse i sagen, at han har gjort sig inhabil i forhold til sagens behandling, siger Sten Bønsing til TV2 Øst og peger på, at kommuner – også politikerne – kun må lægge vægt på saglige og lovlige hensyn -og det mener han ikke der er tale om her.

3 kommentarer

 • Bo

  Hvis eksperter mener John Harpøth er inhabil i denne sag ,så er Derya Tamer socialdemokrat medlem af kommunalbestyrelsen også inhabil ???

 • Hanne

  SÅ har man da hørt det med !!!

  Så er man inhabil, hvis man har en mening om tingene – “har udtalt sig entydigt” – det går simpelthen for vidt.

  Godt at der findes mennesker / politikere, som giver udtryk for deres mening.

 • Ulla

  Hvis det skal handle om inhabilitet, så er der jo flere der ikke må afgive stemme… Såsom muslimer i byrådet…

Leave a Reply