Læserbrev: Vi sukker alle efter oplevelser og samvær

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Vi sukker alle efter oplevelser og samvær

Venstre vil afsætte en pulje til understøttelse af vores kulturområde, så vi slipper så nådigt ud af krisen som muligt. Hvor stor denne pulje skal være må komme an på drøftelser mellem de politiske partier.

I øjeblikket ligger stort set alt stille i Danmark. Det er en nødvendighed i forhold til situationen omkring Corona. Ingen tvivl om det.

Situationen med lukkede klubber, foreninger, idrætsanlæg, teatre, koncertsteder og forskellige arrangementer gør, at mange har stor fokus på det, som vi må undvære i øjeblikket. Vi savner det ganske simpelt.

Masser af frivillige hungrer efter at komme i gang igen i de forskellige foreninger, hvor de udover at gøre en indsats og skabe indhold i tilværelsen for andre, mangler det kick, der betyder noget i hverdagen for den enkelte frivillige.

Mange børn og unge og alle andre mangler deres tur på fodboldbanen, svømmehallen eller anden sport, og der sukkes også efter fælles arrangementer med foredrag, en tur i biografen eller andet, der giver hverdagen indhold.

Fra centralt hold meldes der i disse dage ud om støtte til forskellige kulturelle aktiviteter, og det skal vi understøtte med lokale kommunale midler.

– Det er vigtigt, at de lokale idrætsforeninger og andre understøttes, så de kommer godt igennem denne tid, hvor aktiviteten er på nul.
– Det er vigtigt, at vores kulturinstitutioner, f.eks. teatre og spillesteder understøttes. Mange er ramt af aflyste arrangementer.
– Det er vigtigt, at vores oplevelsescentre f.eks. som Brorfelde, Andelslandsbyen Nyvang, kystlivscentret og vores museer understøttes, så de er klar, når der igen kan åbnes op for publikum.

Som borgere kan vi selv gøre noget: Bak op om de foreninger, som du er medlem af og betal dit kontingent, også selv om du ikke i øjeblikket kan bruge foreningen. Det har stor betydning for økonomien i foreningerne.

Det Radikale Venstre har allerede været på banen og sagt, at de gerne vil være med til at gøre noget for kulturområdet, og det er Venstre helt enig i. Andre partier har heldigvis samme holdning, og derfor burde det kunne lade sig gøre at lave en fælles indsats.

Med venlig hilsen

Carsten Andersen
Byrådsmedlem for Venstre

Leave a Reply