Besøgt Corona-risikoområde? Ansatte skal blive hjemme og pårørende må ikke komme på besøg


Der er kommet nye retningslinjer for både de pårørende og ansatte i sundheds- og ældresektoren i forbindelse med det aktuelle udbrud af ny coronavirus.

Sundhedsstyrelsens krav om, at alle ansatte i sundheds- og ældresektoren, som har rejst i områder risikoområderne og er kommet hjem efter den 18. februar, skal blive hjemme i 14 dage efter hjemkomsten, gælder også i Holbæk Kommune.

Kravet er kommet for at beskytte de ældre og syge, som er mest udsatte for smitte af coronavirus, og som – hvis de smittes – er i størst risiko for komplikationer eller dødsfald.

Sundhedsstyrelsen anbefalde desuden, at alle øvrige danskere, som har været i et af risikoområderne og er kommet hjem fra og med d. 2. marts 2020, bliver hjemme i 2 uger. Det sker for at inddæmme smitten i samfundet generelt.

Den nye anbefaling blev implementeret i morges.

Pårørende må ikke komme på besøg
Retningslinjerne betyder også, at pårørende, der har været i et af risikoområderne for Coronavirus Covid-19, ikke må besøge kommunens plejecentre eller ældre, som bor i egen bolig og modtager hjemmehjælp. Det skriver Holbæk Kommune på sin hjemmeside.

Risikområder er aktuelt de fire norditalienske provinser Lombardiet, Emilia-Romagna, Piemonte og Veneto), hele Iran, hele Kina samt den nordlige del af Sydkorea.

Leave a Reply