55-årig sigtet efter brand på svinegård

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Vestsjællands Brandvæsen rykkede tirsdag morgen kort før klokken 8 ud til en brand ved en svinegård på Brændholtvej i Ugerløse med flere tusinde smågrise.

Det viste sig, at der var tale om en mindre brand i et foderrum, som brandfolkene hurtigt fik slukket.

Røg fra branden var dog via ventilationsanlæg kommet ind i grisestalden.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi opstod branden da en 55-årig mand fra Ugerløse anvendte en vinkelsliber, hvorfra gnister antændte noget savsmuld, der var drysset ud over en mindre mængde spildt dieselolie.

Da politiet vurderede, at den 55-årige ikke havde udvist fornøden forsigtighed ved brugen af vinkelsliberen det pågældende sted, blev han sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen. Den 55-årige må derfor nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på straffesagen.

Hverken personer eller dyr led overlast ved branden.

Leave a Reply