20. juni 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/motointermedia/">motointermedia</a> / Pixabay

Et minut over midnat natten til onsdag fik politiet en anmeldelse om, at to graffitimalere var i gang med at male på bagsiden af Roskilde Station.

Politiet kørte til området med en hundepatrulje, som løb efter en udpeget person på flugt via en parkeringsplads øst for stationsbygningen. Med først en politibetjent og senere en politihund bagefter blev den flygtende mistænkte fundet i en baggård på Algade, hvor han forsøgte at gemme sig.

Der var tale om en 18-årig mand fra Vipperød, som både havde farve på hænderne og var i besiddelse af spraydåse med maling i samme farve, som der var blevet anvendt ved graffitien på stationsbygningen.

Den 18-årige blev anholdt og taget med til politistationen, hvor det lykkedes at identificere en medgerningsmand som en 18-årig mand fra Lejre. Han blev senere telefonisk kontaktet og sigtet for hærværket i forening med den anholdte 18-årige fra Vipperød, som blev løsladt efter endt afhøring.

Den 18-årige mand fra Vipperød og hans medgerningsmand fra Lejre, kan udover en en straf også forvente et erstatningskrav for rengøring af diverse tags mv., som de havde skrevet på stationsbygningen og et skur.

Arkivfoto: motointermedia / Pixabay