16. juni 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/IgorShubin/">IgorShubin</a> / Pixabay

Arkivfoto: IgorShubin / Pixabay

Søndag aften og natten til mandag har budt på et noget usædvanligt vejr med både blæst, regn og ualmindelige høje temperaturer.

Mellem kl. 17.50 og 23.00 faldt der 9,5 mm nedbør ifølge DMIs målinger ved Holbæk Flyveplads. Der kan være faldet mere lokalt. DMI havde meldt om risiko for lokale skybrud, hvilket vil sige mere end 30 mm regn på en halv time eller mindre. Selvom det måske ikke helt kom til skybrud, så var der tale om nogle kraftige byger, der gav en del vand på kørebanen flere steder i vores område.

Aftenen bød også på lyn og torden.

Temperaturen var også usædvanlig høj i løbet af natten. På intet tidspunkt kom temperaturen under 11 grader og kl. 23.10 blev der målt hele 17,2 grader ved Holbæk Flyveplads.

Stormende kuling
Vinden fik også godt fat i løbet af aften og det fortsatte natten igennem med de højeste vindstyrker målt mandag morgen. Vinden hev og sled i træerne,

Blæsten startede for alvor omkring kl. 22.30 da middelvinden steg fra 2,6 m/s til 9,3 m/s på godt en halv time. Den højeste målte middelvind var kl. 06.30 på 13,9 m/s – svarende til stiv kuling. Kraftigste vindstød blev målt kl. 06.40 til 23,0 m/s – svarende til stormende kuling.

Vejret i dag
Ifølge DMIs prognoser vil blæsten med de kraftige vindstød fortsætte er til mogen, men vil efterhånden aftage frem mod middag. Temperaturen vil komme til at ligge på 11-12 grader, og så ser det ud til at holde tørt, men dog overskyet det meste af dagen.