20. juni 2024
Foto: Ole Brockdorff.

Mandag blev første spadestik taget til 96 nye almene boliger i Holbæk Have. Foto: Ole Brockdorff.

Foto: Ole Brockdorff.
Mandag blev første spadestik taget til 96 nye almene boliger i Holbæk Have. Foto: Ole Brockdorff.

Mandag blev det første spadestik taget til 96 nye almene boliger i Holbæk taget.

I forbindelse med ceremonien blev der serveret vand, sodavand og sandwich til de fremmødte og der var taler af bl.a. boligminister Kaare Dybvad Bek, borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Boligerne, som kommer til at huse både par, familier og enlige, ventes at stå indflytningsklar i 2021.

Boligerne kommer til at tage form af et fristående højhus på ti etager og sammenhængende blokke på to til seks etager. Side om side med private boliger vil de byde på en smuk udsigt over den grønne kile og det store bynære område Holbæk Fælled.

– Det er vigtigt, at der bliver bygget flere almene boliger, så flere kan få mulighed for at bo i en god og sund bolig, som er til at betale. Derudover er kombinationen mellem private og almene boliger med til at sikre, at der bliver skabt blandede bydele med en blandet beboersammensætning. Derfor er det meget positivt, at Holbæk Kommune har taget initiativ til byggeriet, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

Det er Boligselskabet Midtsjælland, som opfører de almene boliger, som kommer til at variere i størrelse fra ca 75 til 105 kvadratmeter. De vil komme til at bestå af 29 toværelses boliger for par og enlige samt 40 treværelses boliger og 27 fireværelses boliger for familier. En treværelses bolig ventes at komme til at koste omkring 6.400 kroner i husleje per måned.