16. juni 2024

Foto: Henning Lundhøj

Foto: Henning Lundhøj

Der var masser af at se på for både store og små med interesse for flyvere og veteranfly, da Andelslandsbyen Nyvang søndag dannede rammen om veteranflydag.

Der var opvisning af af forskellige KZ veteranflyvere. Blandt dem 2 stk, der havde været med i Anden Verdenskrig, og som var i luften 2 gange, hvor piloterne viste deres kunnen med de to flyvemaskiner og deres færdigheder.

En kopi af Ellehammers flyvemaskine fra 1909 blev også vist frem for de mange fremmødte publikummer, som fik set den køre frem og tilbage på startbanen. Af sikkerhedsmæssige årsager må den ikke komme i luften, da den simpelthen er for spinkel til at flyve. Ellehammer-kopien blev fremstillet i 2008 og 09 af AAA-Avedøre, til hundrede året for Ellehammers første flyvning i 1909.

Også Nyvangs Ambulanceflyver KZ 3, som er et Zonefly, kom på vingerne. Den viste bl.a. hvordan man prøvede at helbrede små børns kighosteanfald omkring 1950, ved at flyve dem højt op i ca. 2 timer, men de blev ikke helbredt med kun en flyvning,

Over 250 personer fik på hele dagen et fantastisk indblik i de gamle KZ flyvemaskiner.

This slideshow requires JavaScript.