16. juni 2024
Henrik Mosbæk er ansat som talentkoordinator. Foto: Holbæk Kommune.

Henrik Mosbæk Foto: Holbæk Kommune.

Henrik Mosbæk er ansat som talentkoordinator. Foto: Holbæk Kommune.
Henrik Mosbæk Foto: Holbæk Kommune.

Det tidligere kommunalbestyrelsesmedlem for De Radikale, Henrik Mosbæk, skifter parti.

Henrik Mosbæk, der er ansat som talentkoordinator i Holbæk Kommune, har valgt at forlade De Radikale og i stedet melde sig ind i Socialdemokratiet. Det oplyser han selv på sin Facebook-profil, hvor han skriver:

“Jeg har i dag besluttet at melde mig ud af Radikale Venstre og ind i Socialdemokratiet. Det sker efter et år, hvor jeg er blevet mere og mere uenig med Radikale, både lokalt og nationalt.”

Og han uddyber:

“Lokalt har jeg været stærkt uenig i samarbejdslinjen med Socialdemokratiet, og særlig har det været min holdning, at vi burde have gået med i konstituering med Christina Krzyrosiak som borgmester, på baggrund af det meget socialt orienterede valgprogram, som Radikale gik til valg på i 2017. Det synspunkt har jeg naturligvis ytret internt i partiet undervejs.”

Om det landspolitiske skriver han, at han “i stigende grad blevet uenig med Radikale i sager om f.eks. dagpenge, pension og udlændingepolitik, som bl.a. var fremme i Folketingsvalgkampen. Og endelig er jeg i de senere år blevet mere og mere kritisk med hensyn til social dumping, udlicitering af offentlige opgaver og generelt den “Mere for mindre”-politik”, der har hersket. Resultatet er efter min opfattelse blevet, at kommuner, regioner og stat har fået dårligere ydelser, medarbejderne dårligere løn-og arbejdsvilkår, og risikoen for social dumping er vokset. Jeg ønsker at bevare og beskytte det danske velfærdssamfund, hvor vellønnede borgere betaler en relativt høj skat, men samtidig kan forvente god offentlig service. De mål fremmes bedst i Socialdemokratiet, og derfor skifter jeg nu parti.”