16. juni 2024

Sådan så skiltet ud i august 2019 - siden blev det bare grimmere og grimmere. Foto: Rolf Larsen

Kønt er det ikke, det “nye” skilt over tunellen til Nygade, som skal byde gæsterne velkommen til Holbæk. Billedet er fra 14. august 2019. Foto: Rolf Larsen
Når gæster kommer til Holbæk, og bevæger sig fra stationen og mod Nygade, bliver de budt velkommen til byen af nynazister, antifascister og Brøndby-fans.

For to år siden, i august 2017, blev de gamle hærgede “Velkommen” og “På gensyn” skilte på tunnellen mellem Holbæk Station og Nygade byttet ud med nye og flotte skilte. Det skete som led i forskønnelsen af tunnellen fra Holbæk Kommune og Holbæk Byforums side. Men i dag, to år senere, ser de efterhånden lige så hærget uindbydende ud som de gamle fra midten af 1970’erne.

Først blev der sat klistermærker fra en nynazistisk organisation op på skiltet. Det skete sidste sommer. Lidt efter blev klistermærkerne forsøgte skrabet af, og klistret over med klistermærke fra en antifascistisk organisation, plus der blev sat lidt ekstra klistermærker op på skiltene. Og over et par gange har en eller flere fans af fodboldholdene Brøndby IF og Borussia Dortmund siden sat klistermærker på skiltet.

Pænt er det ikke og hvis tempoet fortsætter kan man nok ikke vente lige så længe som sidst, med at skifte skiltet ud.

Læs også: Holbæk Station: Hærværk, skrald og urin(18.06.2019)

This slideshow requires JavaScript.