16. juni 2024
Fotograf: Claus Bech

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S). Fotograf: Claus Bech

Fotograf: Claus Bech
Boligminister Kaare Dybvad Bek (S). Fotograf: Claus Bech

I dag tager boligminister Kaare Dybvad Bek (S) første spadestik til en række nye almene 1- og 2-værelses boliger, som vil blive opført i Slotshaven i Holbæk.

I juni næste år vil 54 nye almene 1- værelses og 2-værelses boliger stå indflytningsklare i Holbæk. Det markerer boligminister Kaare Dybvad i dag kl. 15.00, hvor han holder en tale og sætter spaden i jorden for at markere, at byggeriet påbegynder.

– Vi skal sikre boliger, som mennesker med almindelige lønninger har råd til at bo i. Det skal vi både i hovedstadsområdet og i byer som Holbæk. Derfor ser jeg frem til at sætte byggeriet i gang, når jeg senere i dag besøger Slotshaven, der får en række nye små og billige boliger, siger boligminister Kaare Dybvad og fortsætter:

– Jeg er optaget af, at vi bygger blandet. De blandede boligformer gør, at vi møder hinanden på tværs af sociale og etniske skel. Og det er Slotshaven et godt eksempel på, hvor de almene familieboliger indgår som en del af et kvarter med studieboliger, parcelhuse og andelsboliger.

Med boligerne melder Lejerbo og kommunen sig i kampen for små og billige boliger.

Om byggeriet:
– Der bliver bygget 46 1-værelses boliger på 36,7-39,2 m2 og otte 2-værelsesboliger på 52,7-53,9 m2.
– Ifølge Lejerbo er det forventningen, at huslejen for de kommende 1-værelses lejligheder på ca. 37 m2 vil være omkring 2.977 kroner pr. måned eksklusiv forbrug.
– Ifølge Lejerbo er det forventningen, at huslejen for de kommende 2-værelses lejligheder på ca. 53 m2 vil være omkring 4.205 kroner pr. måned eksklusiv forbrug.
– Lejerbo er bygherrer og BM Byggeindustri er totalentreprenør.