20. juni 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man i går kl. 17.33 modtog en anmeldelse fra pårørende til en 86-årig kvinde fra Svinninge, som ved 16-tiden havde fået uventet besøg af to fremmede personer, som sagde de var fra hjemmeplejen.

Da de to personer, en mand og en kvinde, var inde i den 86-åriges bopæl, havde kvinden lukket en dør, så den 86-årige ikke kunne se, hvad den fremmede mand foretog sig. Den 86-årige havde på grund af utrygheden i situationen trykket på sit nødkald til hjemmeplejen, hvorefter de to fremmede var gået med besked om, at de ville komme igen tidligt om morgen torsdag.

Den rigtige hjemmeplejen havde efterfølgende oplyst den 86-årige om, at de to fremmede ikke var tilknyttet hjemmeplejen.

De havde tilsyneladende ikke stjålet noget fra den 86-årige, der beskrev kvinden som: nordeuropæisk af udseende, 40-50 år, 160-165 cm høj, kraftig af bygning, sort hår og iført mørkt tøj. Hun talte dansk med accent og forsvandt sammen med manden på ukendt måde. Politiet fandt ikke de to mistænkelige personer i området.

Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket de to personer i området. Politiet kan kontaktes på telefon 114.