16. juni 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/geralt/">geralt</a> / Pixabay

Arkivfoto: geralt / Pixabay

DMI har udsendt et kategori 2 varsel om farligt vejr for de kommende dage – hvor en hedebølge forventes at ramme vores område.

Selvom det bliver varm i dag med temperaturer på op til 26 grader, så bliver det endnu varmere i de kommende dage.

DMI har udsendt et varsel som gælder fra i morgen kl. 12.00 og frem til lørdag kl. 18.00. Ifølge varslet forventer DMI 28 grader eller mere i de kommende fire dage.

Gode råd i varmen
Sundhedstyrelsen anbefaler, at for at forebygge hedeslag beskytter sig mod solden, f.eks. ved at opholde sig i skyggen eller bære en hat, og man skal huske at drikke rigeligt med vand, også selvom man ikke føler sig tørstig. Ved meget høje temperaturer kan det være en god idé at holde sig indenfor på et sted med luftafkøling eller aircondition.

Sundhedsstyrelsen har samlet en række gode råd til hvordan man kommer igennem hedebølgen, og hvilke symptomer på hedeslag man skal være opmærksom på. Du kan læse mere i artiklen: Nu kommer varmen – få gode råd her

Husk, det er ikke kun os mennesker, som kan have problemer med varmen. Også vores kæledyr er udsatte. Du kan læse en række gode råd fra Dyrenes Beskyttelse i vores artikel DMI varsler hedebølge: Sådan hjælper du dit kæledyr i sommervarmen