15. juni 2024

Foto: Rigspolitiet.

Foto: Rigspolitiet.
Politiet har i løbet af weekenden fanget flere bilister og knallertkørere, som var påvirket af spiritus eller euforiserende stoffer.

Den første blev taget klokken 00.44 natten til lørdag. Der tale om en 21-årig mand fra Aalborg, som blev standset af politiet på Munkholmvej og sigtet for narkokørsel.

Lørdag eftermiddag klokken 14 standsede politiet en knallert på Marievej i Holbæk og bad føreren, en 66-årig mand fra Holbæk, om at blæse i alkometeret. Da alkometeret viste en promille højerere end tilladt, blev den 66-årige sigtet for spirituskørsel.

21 minutter senere standsede politiet så endnu en knallert, denne gang på Valdemar Sejrsvej. Ved styret sad en 32-årig mand fra Hundested, som også fik lov til at puste i alkometeret. Da han havde gjort det, blev han sigtet for spirituskørsel.

Samtidig med, at politiet tjekkede knallertkørere i Holbæk, blev en 26-årig mand fra Kalundborg standset på Skovvejen, da han kom kørende i en personbil. Bilen lugtede af hash, og føreren blev derfor sigtet for narkokørsel. Under ransagning af bilen fandt man en joint, som havde været tændt. Den 26-årige fik udtaget en blodprøve for at få fastslået hvor påvirket han var.

Klokken 02.32 natten til søndag blev en bil standset på Valdemar Sejrsvej. Bag rattet sad en 30-årig mand fra Hørve, som blev sigtet for at køre bil i spirituspåvirket tilstand.

Ved 10-tiden fik 34-årig mand fik beslaglagt bilen, da han blev standset på Holbækvej i Jyderup. Bilen var udstyret med stjålne nummerpladser, han havde ikke noget kørekort og han blev skønnet påvirket af narko. Du kan læse mere om den sag i artiklen Stjålne nummerplader, intet kørekort og påvirket af narko.

Natten til mandag , klokken 01.03 blev den 21-årige mand fra Aalborg, som politiet havde standset på Munkholmvej og sigtet for narkokørsel natten til lørdag, stoppet igen. Denne gang på Havnevej i Holbæk. Igen blev den 21-årige sigtet for at køre bil i narkopåvirket tilstand.

Klokken 01.57 standsede politiet en bil på L.C. Worsøesvej og sigtede føreren, en 26-årig mand fra Kirke Hyllinge, for at køre narkokørsel.

I alle ovenstående tilfælde, blev førererne af køretøjerne taget med og fik udtaget en blodprøve og de kan alle vente, at høre nærmere fra politiet, når resultatet af deres blodprøve foreligger.