16. juni 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

Der er flertal i folketinget for, at fortsætte – og udvidde – tilskudsordningen til småøernes færger, så billetpriserne kan sænkes hele året. Det skriver dr.dk

De to færger til Orø, er blandt dem, som får del i tilskudsordningen.

Som ordningen er i dag, må prisen sættes ned 46 uger om året, men det vil et flertal bestående af Venstre, SF, Enhedslisten, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, gerne gøre helårligt.

– Det har været en stor succes ude på øerne, og det er vigtigt at forsætte det. Derfor skal det gøres permanent, siger Henning Hyllested, transportordfører fra Enhedslisten til dr.dk.

Han foreslår, at pengene findes i de kommende finanslovsforhandlinger.

I et skriftligt svar til dr.dk skriver social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), at hun vil se på sagen. Men i første omgang vil hun tage fat på at føre forårets enstemmige beslutning fra det daværende folketing om at justere de to tilskudsordninger på færgeområdet ud i livet. Med den justering tilføres er yderligere 5,3 millioner kroner årligt til passagerområdet.

1 thought on “Flertal for billige færgebilletter året rundt

  1. Super godt –

    Hele året og permanent !!

    Pudsigt at konstatere, at hverken Socialdemokratiet eller De Radikale bakker op omkring dette gode initiativ for små-øerne.

    Under valgkampen blev øerne ellers besøgt af Venstre OG Socialdemokratiet i bedste “samklang” – men det er nok svært at komme i regering – OG at få råd til alle løfterne.

Comments are closed.