20. juni 2024
Foto: Rolf Larsen

Lyset på kassen fortæller om der må bades eller ej ved Krags Brygge. Foto: Rolf Larsen

Foto: Rolf Larsen
Lyset på kassen fortæller om der må bades eller ej ved Krags Brygge. Foto: Rolf Larsen
Nu bliver det nemt at se, om vandkvaliteten ved Krags Brygge er god nok til at bade i. Kommunen har nemlig sat et skab op med en rød advarselslampe ved badeplatformen.

Den røde lampe er koblet op på regnmåleren på renseanlægget. Hvis det regner mere end 3 mm, er der risiko for, at der kan løbe regnvand og spildevand ud i vandet. I de tilfælde vil lampen tændes og holdes tændt i 72 timer. Hvis det regner mere end 3 mm indenfor dette tidsrum startes en ny periode.

Ligesom ved flere andre af badestederne i kommune, udtages der sommeren over også målinger af badevandskvaliteten ved Krags Brygge. Hvis disse målinger viser for mange bakterier i vandet, vil lampen lyse indtil nye prøver viser, at vandet igen er rent.

Foto: Rolf Larsen
Lyset var slukket og udspringstårnet var i brug, da Holbaekonline.dk var forbi fredag eftermiddag. Foto: Rolf Larsen.