16. juni 2024
Foto: Steen Larsen

Der er masser af dramatik i denne weekend i Andelslandsbyen Nyvang. Foto: Steen Larsen

Foto:  Steen Larsen
Der er masser af dramatik i denne weekend i Andelslandsbyen Nyvang. Foto: Steen Larsen
I denne weekend kan man opleve et brag af et totalteater med brand, spirituskørsel, drukneulykker og smukke gamle redningskøretøjer i Andelslandsbyen Nyvang.

Der bliver rig mulighed for at se, hvordan Zonen arbejder med kranvogne, røgdykkerudstyr, brandbiler og ambulancer, når der rykkes ud til ulykker. Samtidig har læger og sygeplejersker travlt med at behandle de mange tilskadekomne i Nyvangs sygestue og landbetjenten travlt med at holde orden på ulykkesstederne. Der er med andre ord nok at opleve og deltage i for Nyvangs gæster og på trods af den alvorlige baggrund så skal det nok blive en god dag med masser af oplevelser for hele familien.

Børneaktiviteter
Arrangementer henvender sig også til børnene. Ikke kun er det spændende at følge med i de dramatiske optrin i løbet af dagen, men det er også muligt selv at deltage i løjerne. Børnene kan begge dage blive sminket med sår og brud, som de herefter kan få ”behandlet” af lægen og sygeplejerskerne i sygestuen og de kan prøve brandslukning med de gamle håndbrandslukkere.

Zoneredningskorpset
Formålet med weekendens arrangement er, udover at give gæsterne en spændende oplevelse, at formidle historien om redningsarbejdet i landsbyerne og de små købstæder. Falck oprettede i 1925 ”De Danske Zone-Brand-Vagter”, men i 1930 gik samarbejdet i stykker, og ”Zone-Redningskorpset” blev et selvstændigt redningskorps i konkurrence med Falck. Opgaverne var typisk brandslukning, ambulancekørsel, dyretransport, drukneulykker, storm- og vandskader og assistance til automobiluheld.

Andelslandsbyen Nyvang har åbent begge dage fra 10 – 16.