21. juni 2024

Foto: Michael Johannessen

Foto: Michael Johannessen

Tirsdag aften kort før klokken 19 ville en politipatrulje kontrollere en personbil, men bilens fører ønskede ikke at tale med politiet og forsøgte i stedet at stikke af.

Ved jernbanenoverskæringen på Sølystvej drejede bilisten mod jernbanesporet og fortsatte med at køre hen ad skinnerne. Men efter ca. 50 meters kørsel satte bilen sig fast på skinnerne. Føreren flygtede herefter til fods, men nåede kun nogle få meter væk, inden politiet kunne anholde en 35-årig mand fra Slagelse.

Den 35-årige var i forvejene en kending af politiet og det viste sig, at han var påvirket af euforiserende stoffer, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel i bilen, som han i øvrigt ikke måtte føre, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet.

Togbusser indsat på strækningen
Politiet underrettede straks DSB om sagen, således at togdriften blev standset på strækningen mellem Jyderup og Kalundborg.

DSB indsatte togbusser på strækningen, medens et bjærgningsfirma fik opgave med at fjerne bilen fra sporene.

Den anholdte fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Efter afhøring til sagen løslod politiet den 35-årige, som senere vil høre nærmere fra politiet i anledning af sagen. Han vil muligvis også høre fra DSB, som fik udgifter i forbindelse med indsættelse af togbusser på grund af mandens kørsel på skinnerne. Togdriften blev genoptaget kl. ca. 21.45, da bilen var fjernet fra sporene.

This slideshow requires JavaScript.