15. juni 2024

Det Dannebrog-bemalede F16 Fly vil i aften flyve over Holbæk. Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste

Det Dannebrog-bemalede F16 Fly vil i aften flyve over Holbæk. Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste

I aften flyver et Dannebrog-bemalet F-16 fly over Holbæk på sin vej rundt om Danmark.

– Det var en stor succes, da vi i sidste weekend fejrede Valdemarsdag og 800-års dagen for Dannebrog med at tilføje den malede F-16 til vores afvisningsberedskab og flyve en tur over landet. Derfor vil vi give flere danskere mulighed for at se flyet i aktion på Sankt Hans, siger chef for Fighter Wing Skrydstrup, oberst Uffe Holstener.

I sidste weekend fløj F-16 flyet ikke over Holbæk, men det vil det gøre i aften.

Flyet letter fra Fighter Wing Skrydstrup klokken 18.00 og forventes at flyve over Holbæk kl. 19.00. Man skal være hurtig, for blot to minutter senere, forventes F-16 flyet, at passere Nykøbing Sj.

Flyet flyver jævnligt over Danmark
F-16 kampflyet vil være malet som Dannebrog i resten af dets levetid, så det vil blive muligt at se flyet, når det passer sit arbejde som en del af afvisningsberedskabet og ved flere andre lejligheder, såsom Air Shows i ind- og udland.

– Flyet er en fast del af vores afvisningsberedskab, som dagligt flyver afvisningsoperationer og træningsture over dansk luftrum. Derfor vil det fra tid til anden være muligt at se Dannebrog over landet, siger Uffe Holstener.