For 65 år siden vandt familien ø og sommerhus – nu kræves sommerhuset revet ned

Rettens afgørelse betyder, at sommerhuset på Rønnen i Holbæk Fjord, skal rives ned. Foto: Google.


I 1954 vandt taxachauffør og far til fire, Georg Jensen, øen Rønnen og et sommerhus derpå i en læserkonkurrence i Politiken. Nu skal huset rives ned, det har retten bestemt. Det skriver Ekstrabladet.dk.

Rønnen ligger i Holbæk Fjord mellem Holbæk Havn og Tuse Næs. og har siden 1954 været i familiens eje. Lige siden har familien fået fået dispensation fra reglerne om Strandbeskyttelseslinjen fra 1937 så de kunne beholde deres lille sommerhus.

Men i 2015 sagde staten stop og ville ikke fortsætte med at give dispensation og krævede huset med tilbygninger revet ned. Miljø- og Fødevareklagenævnet stadfæstede i 2017 afvisningne af yderligere dispensation, hvilket fik ejerne til at tage sagen i retten for at få omstødt beslutningen.

Men retten i Holbæk har nu frifundet Miljø- og Naturklagenævnet, og dermed står kravet om nedrivning af sommerhuset ved magt.

Retten afgørelse får dog ikke Bjarne Quistgaard, hvis far vandt huset tilbage i 1954 og som er en af de nuværende ejere, til at giver op. Han overvejer nu, om sagen skal tages videre til landsretten.

Denne artikel er publiceret den 19. juni 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply