15. juni 2024

Retten har afgjort, at sommerhuset på Rønnen i Holbæk Fjord, skal rives ned. Foto: Google.

Rettens afgørelse betyder, at sommerhuset på Rønnen i Holbæk Fjord, skal rives ned. Foto: Google.

I 1954 vandt taxachauffør og far til fire, Georg Jensen, øen Rønnen og et sommerhus derpå i en læserkonkurrence i Politiken. Nu skal huset rives ned, det har retten bestemt. Det skriver Ekstrabladet.dk.

Rønnen ligger i Holbæk Fjord mellem Holbæk Havn og Tuse Næs. og har siden 1954 været i familiens eje. Lige siden har familien fået fået dispensation fra reglerne om Strandbeskyttelseslinjen fra 1937 så de kunne beholde deres lille sommerhus.

Men i 2015 sagde staten stop og ville ikke fortsætte med at give dispensation og krævede huset med tilbygninger revet ned. Miljø- og Fødevareklagenævnet stadfæstede i 2017 afvisningne af yderligere dispensation, hvilket fik ejerne til at tage sagen i retten for at få omstødt beslutningen.

Men retten i Holbæk har nu frifundet Miljø- og Naturklagenævnet, og dermed står kravet om nedrivning af sommerhuset ved magt.

Retten afgørelse får dog ikke Bjarne Quistgaard, hvis far vandt huset tilbage i 1954 og som er en af de nuværende ejere, til at giver op. Han overvejer nu, om sagen skal tages videre til landsretten.