15. juni 2024

Foto: Rolf Larsen

Træskibssammenslutningen (TS) afholder i år sit pinsetræf i Holbæk, og i den anledning ankommer der op mod 100 smukke træskibe til gl. havn og Krags brygge.

Op mod 100 gamle træskibe  holder træf i Holbæk i pinsen.
Op mod 100 gamle træskibe holder træf i Holbæk i pinsen.

Træskibstræffet er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor mange af landets træskibe samles i en dansk havn. I 2013 foregik det i Holbæk, og i 2019 vender træffet tilbage til byen. Denne gang i en kombination med havnekulturfestivalen Skvulp, der vil stå for alle de aktiviteter, der skal supplere træffet.

– Vi ser frem til, at vores pinsetræf i 2019 skal foregå i Holbæk, hvor der i de senere år er kommet meget fokus på netop træskibe og den kultur, vi står for. Vi havde en rigtig god oplevelse, sidst vi var i Holbæk, og der er lagt op til et spændende samarbejde i 2019, siger Rasmus E. Casper, der er formand for Træskibs Sammenslutningen.

Mange af træskibene mødes i Hundested, for at sejle samlet til Holbæk. Der vil være afgang fra Hundested ved 9-tiden fredag formiddag og skibene forventes at ankomme til Holbæk mellem kl. 13 og 14.

Træskibstræffet varer indtil søndag eftermiddag, hvor skibene så sætter kursen hjemad.

Holbæk havn og fjord bliver med pinsens træskibstræf for alvor til “Holbæk -for fulde sejl”, så læg vejen forbi, da der nok går mange år før vi igen får havnen fyldt med gamle sejlskibe.